Hrvatski English Deutsch Česky Italiano Slovenski

Organizacija izleta


Srima je u geografskom središtu Šibensko-kninske županije što sve destinacije vrijedne za vidjet čini dostupnim tijekom jednog dana. Dva nacionalna parka i 3 monumenta pod zaštitom UNESCO – a, najveći planinski vrh u Hrvatskoj u neposrednoj su blizini:

NP Kornati koji broje stotinjak otoka, otočića i nadmorskih stijena te predstavlja najrazvedeniju otočnu skupinu na Mediteranu.

NP Krka je 50 km dugačko područje uz sliv rijeke Krke i Čikole s nizom povijesnih monumenata, prirodnih fenomena i zadivljujućih pejsaža.

10 kilometara od Srime je renesansni grad Šibenik. U njemu je Katedra sv. Jakova koja je pod zaštitom UNESCO-a. Jedina crkva na svijetu s kamenim krovom izrađenim u tehnici kakvom su se služili bačvari u 15 stoljeću. Ovaj zadivljujući finale daje privid kao da je cijela crkva izlivena u jednom komadu. Preko puta je vijećnica koja se drži najljepšom u Dalmaciji. 60 km prema sjeveru nalazi se grad Knin s najvećom fortifikacijskom građevinom u Dalmaciji, srednjovjekovnom tvrđavom iz 10 stoljeća, izvorom rijeke Krke, slapom Krčić, te najvećim planinskim vrhom u Hrvatskoj na planini Dinari, 1831 m.

70 km uz obalu prema jugoistoku nalazi se renesansi grad Trogir, a 10 km dalje je grad Split, izrastao oko palače rimskog imperatora Dioklecijana. Jednog od posljednjih velikih rimskih vladara poznatom po podjeli carstva na 4 dijela. Za sve vaše zahtjeve mi Vam stojimo na raspolaganju u organizaciji izleta.